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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  02/02/2017
Data da última atualização:  10/02/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA F. O. de P.; SANTOS, V. T. dos; NASCIMENTO, A. S. do; MAEGAWA, R. N.
Afiliação:  FABIANO OLIVEIRA DE PAULA OLIVEIRA, Embrapa Bioenergia Organicos; VALERIA TEBINKA DOS SANTOS, Embrapa Bioenergia Organicos; ANTONIO SOUZA DO NASCIMENTO, CNPMF; ROBERTO NOBUIOSHI MAEGAWA, Bioisca.
Título:  Validação do produto Bioisca® no controle de formigas cortadeiras Atta Sexdens Sexdens e Acromyrmex Balzani, em área de produção orgânica na região da Chapada Diamantina, Bahia.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 24., 2016, São Luis. Fruteiras nativas e sustentabilidade: anais. São Luis: SBF, 2016
Idioma:  Português
Thesagro:  Manga.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/154579/1/trabalho-1593.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF31864 - 1UPCRA - DDOnline
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  03/06/2020
Data da última atualização:  03/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  BALATE, C. A.; SOUZA, D. C. de; SILVA, L. F. L. e; RESENDE, L. V.; FREITAS, S. T. de; GUERRA, T. S.
Afiliação:  Carlos Agostinho Balate; Douglas Correa de Souza; Luis Felipe Lima e Silva; Luciane Vilela Resende; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; Thiago Sampaio Guerra.
Título:  Abscisic acid on the quality of tomato fruits.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Scientia Agraria Paranaensis, v. 19, n, 1, p. 38-42, 2020.
ISSN:  1983-1471
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The use of abscisic acid (ABA) in agriculture has increased in the last few years due to the increase in ABA commercial availability at lower costs. The objective of this study was to determine the effect of exogenous ABA on tomato fruit quality parameters such as soluble solids (SS), total and soluble pectins, titratable acidity (TA) and flesh firmness. Tomatoes from the cultivar ?Santa Clara? were the study followed a complete randomized block desig, with four treatments in five repetitions. The treatments were plants not treated with ABA (control), foliar sprayed with ABA at 500 mg L -1, 150 mLdrench with ABA at 500 mg L-1, or foliar plus drench treated with ABA. After harvesting, the physicochemical characteristics of the fruits were evaluated in the laboratory. All treatments were weekly applied to the plants from anthesis to harvest at fully maturity. Root treatment increased SS by up to 26.12%, increased ratio SS/TA, firmness and decreased soluble pectin. According to the results, it can be concluded that the application of ABA to leaves and roots can improve fruit quality by increasing the SS, ratio SS/TA. The method of application affects the SS content.
Palavras-Chave:  Sólidos solúveis.
Thesagro:  Ácido Abscisico; Hormônio; Pectina; Tomate.
Thesaurus NAL:  Plant hormones; Solanum lycopersicum; Tomatoes; Total soluble solids.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213646/1/ABSCISIC-ACID-ON-THE-QUALITY-OF-TOMATO-FRUITS-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59136 - 1UPCAP - DD
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